Circuit: South Garda Karting - Lonato del Garda (Italië)

Van 24 januari tot 28 januari 2024

Image

Door SportcastNL

Vrijdag

Na slechts twee dagen op school te hebben doorgebracht, vloog ik samen met de familie Reijnen vanaf Eindhoven naar Milaan. Het was tijd voor de tweede race van het jaar in de OKJ Super Masters Cup. Dit prestigieuze kampioenschap bestaat uit vier races in Lonato, Cremona, Franciacorta en Sarno. En er waren maar liefst 83 deelnemers van over de hele wereld aanwezig! Het verkeer was in de laatste twee snelle ronden van de kwalificatie de boosdoener, waardoor ik me als 5e kwalificeerde.

Zaterdag

Op de zaterdag reed ik twee superheat-races vanaf P5 en eindigde ik twee keer op het podium, op de 2e en 3e plek. De koplopers kon ik alleen niet bijhouden. We hebben enkele aanpassingen gedaan aan de kart, om de zondag een perfecte afstelling te hebben.

Zondag

De pre-finale begon veelbelovend vanaf P3. Maar het was een uitdagende race waarin ik zelfs even op P9 lag. Doordat de winnaar een tijdstraf kreeg, eindigde ik alsnog op de 3e plek. Voor de tweede race op zondag brachten we enkele wijzigingen aan aan de kart. Daardoor wist ik van P9 naar P6 te klimmen.

Maar in de finale ging het helaas mis. Ik begon sterk vanaf P7 en klom naar de 3e plek, maar viel toch terug naar P5. Ik probeerde naar voren te komen, maar dat werd rommelig en ik moest helaas voortijdig de strijd staken.

Jammer dat het weekend geen goed eindresultaat opleverde, maar ik blijf positief en leer veel. Het competitieve karakter van de OKJ Super Masters Cup vereist niet alleen snelheid, maar ook tactisch rijden. Heel fijn dat het team, dat het als “de Formule 1 voor de kids” beschouwt, vastberaden is om alles op orde te krijgen voor toekomstige successen.

Finale: DNF

Na het intensieve raceweekend keer ik weer terug naar school, want ik heb twee toetsen op de planning staan! Daarna reis ik naar Valencia, waar ik deelneem aan de Iame Wintercup. Dat doe ik ter voorbereiding op de FIA Race of Champions en het Europees Kampioenschap. Deze zijn allebei gepland voor februari.