Featured image for “IAME X30 Winter Cup”

IAME X30 Winter Cup

4 februari 2024 door SportcastNL

Image

Circuit: International Kartodromo Lucas Guerrero - Valencia (Spanje)

Van 1 februari tot 4 februari 2024

Image

IAME X30 Winter Cup

Door SportcastNL

Deze week nam ik deel aan de IAME WinterCup in Valencia, Spanje, met veelbelovende resultaten en een waardevolle leerervaring tot gevolg. Normaal rijd ik niet in de IAME-klasse, maar ik wil me goed voorbereiden op de OKJ-races in februari.

Na twee dagen van testen en voorbereiding op het Valenciaanse circuit, vertrok ik woensdagochtend vroeg naar Spanje met mijn coach Leon. Het weer in Valencia was aangenaam, met frisse ochtenden van 6 graden en zonnige middagen van 19 graden. Mijn doel voor dit weekend? Een podiumplaats behalen op de derde dag van de IAME WinterCup!

Na drie sessies op de baan merkte ik op dat het team goed presteerde, met karts die dicht bij elkaar zaten. Dat kwam vooral door de strategische slipstreaming op de lange rechte stukken van het circuit.

Zaterdag

De kwalificatie verliep niet helemaal volgens plan, want het slipstreamen in de laatste twee rondes was moeilijk te plannen. Ik kwalificeerde me als 8e in mijn groep, maar had wel vertrouwen in mijn kart en de race.

In de races van die dag kwam ik enkele keren vast te zitten bij de start, maar wist wel goede prestaties neer te zetten. Ik eindigde op P5, P9 en P5.

Finale en SuperHeat

Wauw, wat gebeurde er veel. In de pre-finale won ik vanaf P5, maar werd ik helaas gediskwalificeerd. Ik duwde namelijk iemand op het rechte stuk het gras in. Maar ik begrijp waarom en weet nu dat ik de potentie heb om te winnen. Tijdens de finale wist ik uiteindelijk een indrukwekkende inhaalrace te rijden vanaf P18 en eindigde ik als 4e.

Al met al: samen met het team heb ik weer veel geleerd en ervaring opgedaan. Op naar de volgende!

BEKIJK HIER DE FOTO’S >>>

Pre-finale terugkijken? Zou ik wel doen hoor, ik heb echt gaaf geracet…. En ik heb op kop gereden:

Finale race terugkijken van P18 naar P4:

Bekijk de foto's van dit event