Featured image for “WSK OKJ Champions Cup”

WSK OKJ Champions Cup

21 januari 2024 door Rocco Coronel

Image

Circuit: South Garda Karting - Lonato del Garda (Italië)

Van 17 januari tot 21 januari 2024

Image

WSK OKJ Champions Cup

Door Rocco Coronel

Vrijdag

Op de vrijdag was het direct spannend met de kwalificatie. Ik kwalificeerde me als 4e van mijn groep, op slechts 0.08 seconden van de snelste tijd. De eerste race heat verliep succesvol. Ik startte als 3e en eindigde op de 2e plek, met 0.69 seconden achterstand op de winnaar.

Zaterdag

Ook de zaterdag begon goed tijdens de Warm Up, want ik zat constant in de top 3. Ondanks dat mijn ketting er vanaf vloog en ik de pits in moest, voelde alles goed aan. In heat 2 werd ik 3e. In de andere twee zelfs 2e.

Zondag

Door mijn goede resultaten uit de heats, stond ik op P3 in het algemeen klassement. In de prefinale mocht ik vanaf P3 vertrekken. Maar van tevoren was er een probleem met de sensor van de watertemperatuur. Mijn kapje om de ideale temperatuur af te stellen stond hierdoor te ver open, waardoor ik vermogen verloor. De motor was te koud. Toch begon de race veelbelovend en schoof ik tijdens de start door naar P2 en reed ik zelfs even aan de leiding. Na wat ups en downs eindigde ik net niet op het podium, maar op P4. Toch ben ik trots op mijn prestaties en kijk ik nu al uit naar volgend weekend. Dan is die WSK Super Master Series. Waar? Ook hier, in Lonato!

Bekijk hier de prefinale:

En de finale: