Featured image for “Test Lonato met nieuwe OKJ Kart Republic kart”

Test Lonato met nieuwe OKJ Kart Republic kart

19 januari 2024 door Rocco Coronel

Test Lonato met nieuwe OKJ Kart Republic kart

Door Rocco Coronel

De laatste keer dat ik achter het stuur zat van mijn kart? Dat was veel te lang geleden, nog vóór de kerst. Twee weken pauze vond ik wel genoeg, dus ik vloog vorige week vrijdag met mijn moeder naar Italië. Daar heb ik twee dagen op Lonato getest met mijn nieuwe OKJ Kart Republic-kart bij het VictoryLane-team.

Maar helaas bleef mijn kart niet zo lang nieuw als gehoopt. Zaterdag was een fijne dag met ook goede rondetijden. Zondag was het echter mistig en ijskoud. Ik ging enthousiast de baan op en remde, maar kwam met mijn wielen op de kerbs. Die waren nog nat en glad. Dus ik vloog achteruit tegen de muur… Gevolg: een krom chassis én een pijnlijke nek. Ik heb die dag nog wel gereden, maar dat kostte moeite omdat ik mijn hoofd niet recht kon houden.

Op advies van de fysiotherapeut heb ik wat rust genomen, maar dinsdag ben ik weer naar Italië gevlogen met Peter van Erp. Hij coacht mij dit weekend voor mijn eerste race op Lonato, de ‘WSK Champions Cup’. Daar heb ik heel veel zin in! Gisteren reden we in de regen, vandaag brak de zon door. De snelheid zit er goed in, dus ik ben benieuwd wat het eerste raceweekend van 2024 gaat brengen.

BEKIJK HIER DE FOTO’S >>