Circuit: Cremona Circuit (Italië)

Van 27 juli tot 30 juli 2023

Image

Door Rocco Coronel

Dit weekend stond in het teken van de FIA Academy-race in Cremona, Italië. De voorbereiding begon op woensdagavond toen ik met mijn coach, Leon, vertrok richting Italië en de hele nacht doorreden. Bij aankomst op donderdagochtend maakten we direct een trackwalk  met het team en trokken we lootjes voor de motoren die we van de organisatie kregen. Met 40 rijders uit diverse landen stonden we klaar om de baan op te gaan, allemaal met hetzelfde materiaal en genietend van het zonnige weer en 24 graden.

Tijdens de eerste training, de Warm-Up van vandaag, behaalde ik de tweede plaats in mijn groep. Er was wel een klein probleempje met de motor, maar de organisatie heeft dit verholpen en we zouden zien of het nu beter ging.

In de kwalificatie van gisteren eindigde ik als derde in mijn groep en vijfde overall. Het weer was nog steeds zonnig en nu 32 graden, echt heel warm.

De races waren zeker niet gemakkelijk vandaag hier in Cremona, Italië.

In Race 1 had ik een lastige start en kreeg ik een tik in bocht 3, waardoor ik terugviel naar P9. Inhalen bleek moeilijker dan verwacht, maar uiteindelijk reed ik wel de snelste raceronde en eindigde als zesde na straffen van anderen voor me.

In Race 2 verloor ik een plek bij de start, maar gelukkig kon ik er weer een terugpakken. Helaas kon ik niet aansluiten bij de mannen vooraan. In de laatste twee ronden had ik een gevecht met de kampioensleider, maar ik wist net voor hem te blijven en eindigde als derde.

Morgen staat Race 3 op het programma, gevolgd door de finale over 21 ronden. Momenteel sta ik algemeen op de vijfde plaats.

Ik zal starten in de finale vanaf P6 in de FIA Academy in Cremona, Italië.

Vanochtend had ik een goede start in Race 3 en lag ik even op P2. Helaas kon ik het tempo niet helemaal bijhouden en verloor ik tijdens het gevecht drie plaatsen. Uiteindelijk finishte ik op P5. Gemiddeld sta ik P6 na alle 3 de races voor de finale die over 10 minuten plaatsvindt. Zoals altijd zeggen we: alles is mogelijk.

Zondag in de finale uiteindelijk P7 in Cremona van de Fia Kart Academy met 40 andere rijders uit 40 landen.