Featured image for “Iame Benelux – Round 4”

Iame Benelux – Round 4

20 augustus 2023 door Rocco Coronel

Image

Circuit: Karting Genk - Genk (België)

Van 18 augustus tot 20 augustus 2023

Image

Iame Benelux – Round 4

Door Rocco Coronel

Iame Benelux Series Round 4

Het raceseizoen in Genk, België voor de Iame Benelux Series was buitengewoon spannend en uitdagend. Met in totaal 65 deelnemers bevond ik me in groep 1, wat de kwalificatie nog intenser maakte. In mijn snelste ronde slaagde ik er zelfs in iemand in te halen en eindigde ik gelukkig als P1 in mijn groep, met een verschil van 0.28 op P2.

In groep 2 waren de deelnemers nog iets sneller, waardoor ik uiteindelijk de derde snelste tijd overall reed. Een veelbelovend begin voor de eerste race die om 16:20 uur plaatsvond.

De racedag begon met veel anticipatie in Genk, België voor de Iame Benelux Series Round 4. In Race 1 op gistermiddag wist ik als P1 te finishen, ondanks een incident onder de gele vlag. Je kunt de race bekijken in mijn videoverslag hieronder.

Na een goede nachtrust begon ik vandaag met 3 rondjes hardlopen op de baan, wat neerkomt op 3.6 km in totaal. Dit bracht de adrenaline op gang en zette de toon voor de dag.

Tijdens de warm-up op een natte baan eindigde ik als P3. Het weer speelde vandaag een grote rol, met zonnig weer in het begin en veel regen vanaf 13:00 uur.

Mijn eerste race van de dag vond plaats op een droge baan, waarin ik eindigde als P2, slechts 0.045 seconden achter de winnaar.

Daarna veranderde het weer drastisch en begon het flink te regenen, waardoor we de kart-setup volledig moesten aanpassen. Ondanks deze uitdagingen ben ik Race 3 gestart vanaf P1 en heb ik de hele race op kop gereden, uiteindelijk met een overwinning met een marge van 2 seconden.

De finale was ongelooflijk spannend vanwege de wisselende weersomstandigheden. Moesten we vasthouden aan de regenbanden of switchen naar slicks door het opkomende zonnetje en drogere baan?

Uiteindelijk kozen we voor de regenbanden, maar de baan droogde sneller op dan verwacht. Het draaide allemaal om bandenmanagement – koelen en voorkomen dat het rubber te snel sleet. Hoewel ik mooie gevechten op de baan heb gehad, resulteerde dit helaas niet in een beker, want ik finishte als 5de in de finale.

Samenvattend was het een opwindend weekend:
– Kwalificatie Groep A, P1, totaal P3
– Race 1, P1
– Race 2, P2
– Race 3, P1
– Finale, P5

Al met al was het opnieuw een geweldig weekend, hoewel we dit keer geen trofee mee naar huis namen. Hopelijk brengt de volgende race meer succes en beloningen!