Circuit: Steelring International Circuit (Tsjechië)

Image

Door Rocco Coronel

FIA Karting Academy Trophy vanuit Trinec,

Vandaag hebben we de vrije trainingen en de kwalificatie gehad hier in het prachtige Tsjechië, op het Steelring kartcircuit, voor de FIA Karting Academy Trophy.

Tijdens de vrije trainingen zaten we altijd goed in het klassement, meestal in de top 3, zowel bij droog als nat weer. Echter, tijdens de kwalificatie lukte het me niet om het maximale uit de drie ronden te halen die we hadden. Het resultaat was uiteindelijk P10, niet de plek die we hadden verwacht. Dit betekent dat we morgen in de races moeten starten vanaf deze positie. Ik zit in Groep C.

Dobré ráno (goedemorgen) allemaal,

Gisteren heb ik twee races gereden, beide gestart vanaf P10. In Race 1 eindigde ik op P8 en in Race 2 op P6. Inhalen bleek lastig op deze baan in vergelijking met de circuits die ik goed ken.

Vandaag staat Race 3 op het programma, evenals de FINALE race van de 1ste FIA Karting Academy Trophy.

Dat was ons eerste raceweekend voor de FIA Karting Academy Trophy in Tsjechië, Trinec.

Het weekend is anders verlopen dan ik had verwacht. Ik dacht aan een plek in de top 5, gezien het aantal deelnemers uit alle landen, 45 in totaal. De trainingen gaven goede indicaties, meestal top 5, maar helaas maakte ik een foutje in de kwalificatie en eindigde ik als P10. Hierdoor moest ik alle races vanaf die positie starten, wat lastig was met inhalen op deze baan.

Resultaten van de races:
– Race 1: P7
– Race 2: P9
– Race 3: P6

In de finale startte ik als 15de en probeerde ik enthousiast iemand in te halen in de eerste ronde bij bocht 7. Helaas kwamen we met elkaar in aanraking en spinde ik. Ik wist me terug te vechten vanaf plek 35 naar plek 17 gedurende de 21 ronden durende race. Het inhalen bleek hier lastig, vooral vanwege de beperkte ruimte op het circuit.

De finale race eindigde ik als 17de, terwijl ik eigenlijk op plek 7 tot 10 had gehoopt. Dat zal voor een volgende keer zijn.

Vannacht zijn we teruggekomen met de camper rond 2.30 uur, na een rit van 1250 km naar huis, samen met Leon en Papa. Vandaag ben ik gewoon weer naar school geweest.

Morgenmiddag vertrek ik direct na school naar Frankrijk voor testen op woensdag. Later deze week, op donderdagmiddag na school, ga ik naar Denemarken, Robdy, waar we vrijdag en zaterdag zullen testen ter voorbereiding op de tweede race van het FIA Karting Academy Trophy.