Circuit: Racing Kart JPR - Ostricourt (Frankrijk)

Van 12 mei tot 14 mei 2023

Image

Door Rocco Coronel

Verslag vanuit Ostricourt, de locatie van de tweede ronde van het Benelux Kampioenschap IAME.

In de vrije training heb ik een sterke prestatie neergezet en eindigde ik op P1 in de regen. Vervolgens tijdens de kwalificatie behaalde ik oorspronkelijk P2 in mijn groep. Echter, mijn twee snelste rondetijden werden afgenomen vanwege een gele vlag die ik niet had gezien door de opspattende spray. Dit betekende een terugzetting naar P6 in mijn groep. Een waar leermoment.

Bij de eerste race startte ik vanaf P6, maar kreeg ik een lichte aanraking in de eerste bocht waardoor ik het natte gras op moest. Voordat ik terug op de baan kon komen, bevond ik me op de laatste plaats. Ondanks deze uitdaging wist ik me naar voren te vechten en finishte ik als P9, na enige straffen werd dit uiteindelijk P7.

Vandaag begin ik weer vanaf P6. In de finale van de Benelux IAME-race in Ostricourt eindigde ik als tweede. Het was een mooie dag met een temperatuur van 21°C en veel zon.

Dit weekend heb ik veel geleerd. Het is altijd een uitdaging om posities te behouden bij de starts als je aan de buitenkant staat op P6, maar ik heb in elke race gevochten en plaatsen teruggewonnen.

In de kwalificatie eindigde ik als P6 van de groep, een sessie die werd geteisterd door regen. Mijn twee snelste rondetijden werden echter afgenomen vanwege de eerder genoemde gele vlag die ik niet had gezien.

Tijdens de races had ik te maken met lastige starts, maar ik heb mijn best gedaan om terug te vechten. In de finale viel ik terug van P9 naar P2, en ons team scoorde geweldig met plaatsen 1, 2, 3, 4 en 8 in de finale. Dit bewijst dat ons materiaal top is.

Dit weekend was een waar leermoment en we hebben veel ervaring opgedaan. Maar er is geen tijd om uit te rusten, want komende dinsdag moeten we 1250 km rijden met de camper. Volgend weekend staat namelijk de eerste race van de FIA KART ACADEMY in Trinec, Tsjechië, op het programma.

Ik ben trots te kunnen delen dat ik ben geselecteerd door de KNAF kart commissie om Nederland te vertegenwoordigen tijdens dit internationale evenement. In de loop van deze week zal ik meer details delen.

Bedankt voor jullie voortdurende steun en blijf ons volgen voor meer updates. Zoals beloofd neem ik wel een beker mee naar huis!