Featured image for “Iame France – Round 2”

Iame France – Round 2

7 mei 2023 door Rocco Coronel

Image

Circuit: Circuit Jean Brun - Varennes Sur Allier (Frankrijk)

Van 5 mei tot 7 mei 2023

Image

Iame France – Round 2

Door Rocco Coronel

The winner takes it all! P1

Vandaag heb ik de Warm-Up gereden om 9.10 uur hier in Varennes, Frankrijk, voor het Franse Iame Series-kampioenschap. De Warm-Up resulteerde in een P5, waarbij veel slipstreamen ervoor zorgde dat de tijden erg dicht bij elkaar lagen.

Woensdagavond zijn we met de camper op weg gegaan naar Zuid-Frankrijk, samen met Leon, voor de tweede race van het Franse kampioenschap waar ons team #VictoryLane uiteraard aan deelneemt. Het was droog en zonnig, een heerlijke 25 graden hier. De races beloven erg spannend te worden vanwege de slipstream-effecten, wat voor close racing zal zorgen.

Na de kwalificaties om 10.45 uur (zeker kijken!) verwacht ik dat het een rommelige sessie wordt, aangezien iedereen achter elkaar (vooral achter mij) wil rijden, wat altijd voor interessante situaties zorgt.

Goedenavond, racefans vanuit Varennes, Frankrijk! Wat een geweldige dag was het vandaag, met veel zon en een aangename temperatuur van 28 graden. We hebben alles maximaal benut.

De kwalificatie leverde een fantastische P1 op, en dit succes zette zich voort in de races:
– Race 1: P1
– Race 2: P1
– Race 3: P1

We zijn erg blij met deze dag, maar we realiseren ons dat morgen nog belangrijker is. We zullen alles bespreken en finetunen met het team, want we weten dat er nog meer snelheid te behalen is. Morgen staat de SuperHeat op het programma, en dan gaan we alles geven in de finale race.

Vandaag was het racedag met een halve finale en een finale race hier in Varennes, Frankrijk. Er was echter één grote verandering: het regende. De weersomstandigheden waren behoorlijk intens met hevige regenval en onweer, zelfs met bliksem. We moesten zelfs de luifel van de camper inpakken en onze spullen veilig opbergen.

Ik heb net de Warm-Up gereden op de natte racebaan en het bleek lastiger dan verwacht. Ik eindigde als P10 op 0.8 seconden achter de snelste lokale rijder die het circuit goed kent. Ik heb zeker nog wat te leren over racen in de regen hier. Desondanks start ik vanaf P1 omdat we gisteren alles hebben gewonnen.

Maar zoals het altijd gaat in de racerij, het kan niet altijd goed gaan. Bij de halve finale kreeg ik een klein tikje bij de start, precies op mijn rempunt, waardoor ik spinde zoals te zien is in de video. Hierdoor moest ik helemaal achteraan beginnen. Inhalen bleek moeilijker dan gedacht, maar uiteindelijk ben ik als 15e geëindigd. Mijn rondetijd was de vierde snelste, slechts 0.2 seconden langzamer dan de snelste, dus het kan nog spannend worden. De baan droogde op en we hebben slicks gemonteerd, maar de baan was nog steeds vochtig.

In de finale was de baan aan het opdrogen terwijl we op regenbanden reden, maar ik kon de banden goed houden en uiteindelijk met 4 seconden voorsprong winnen. Het was een geweldig weekend. Nu staat er nog een lange rit terug naar huis voor de boeg, bijna 900 km met de camper. Morgen gaan we gewoon weer naar school.

Bedankt voor jullie support en blijf ons volgen voor meer avonturen op het circuit!