Featured image for “Iame Euro Series – Round 2”

Iame Euro Series – Round 2

23 april 2023 door Rocco Coronel

Image

Circuit: Karting Des Fagnes - Mariembourg (België)

Van 20 april tot 23 april 2023

Image

Iame Euro Series – Round 2

Door Rocco Coronel

IAME Euro Series Kwalificatie en Raceday, in Mariembourg, België

Op vrijdag 21 april vond de kwalificatie plaats voor de IAME Euro Series in Mariembourg, België. De afgelopen twee dagen waren er goede testdagen, waarbij we zelfs moesten omgaan met regen. Vanochtend waren er twee vrije trainingen op een droge baan, en we noteerden constant top 5 tijden. We waren helemaal klaar voor de kwalificatie, die was verdeeld in 2 groepen vanwege het grote deelnemersveld van 46 coureurs. Gas erop!

In de kwalificatie behaalden we een sterke P2 in onze groep, slechts 0.08 seconden achter de leider. Tot de laatste ronde waren we zelfs op P1. We reden deze ronde alleen, zonder slipstream, wat het verschil in topsnelheid verklaart. Ikzelf (Rocco) reikte tot een topsnelheid van 112 km/u, terwijl de snelste in de groep 117 km/u haalde.

Al met al eindigden we op een geweldige P3 in de kwalificatie van het Europees kampioenschap IAME Series in Marienbourg, België. Het weer was vandaag droog met een klein zonnetje, maar de voorspellingen voor morgen wijzen op serieus regenweer tijdens de 3 race-heats. We houden jullie op de hoogte!

Het was racedag en het begon te regenen. Vanmorgen om 9 uur was de warm-up in droge omstandigheden. De snelheid was goed, hoewel we alleen reden en daardoor een lagere topsnelheid hadden. Toch waren we de snelste in de eerste 2 sectoren van onze groep, wat hoopvol stemt voor de races.

De eerste race tijdens de regen eindigde op P2. We hadden een half/nat en half/droog set-up vanwege het veranderende weer, wat resulteerde in iets te weinig acceleratie door een te lang tandwiel. Desondanks hebben we het beste uit de situatie gehaald. Vanwege een klik aan de bumper kregen we een straf van 5 seconden en eindigden uiteindelijk als P2. We waren iets te gretig in de 2e bocht na de start en vlogen van de baan.

Bij de tweede race in de regen eindigden we als P6. Voor de laatste race van de dag startten we vanaf P2 aan de buitenkant. Hoewel het niet ging zoals verwacht en we wat minder grip hadden dan gedacht, werkten we aan onze lijnen om de benodigde snelheid te krijgen voor een aanval. De Engelsen waren erg snel in de regen, maar we geven niet op en blijven werken aan onze prestaties.

In de derde race in de regen eindigden we als P2. We reden een geweldige laatste race en hebben zelfs even op kop gereden. Een klein foutje in de natte kerbstones kostte ons uiteindelijk de eerste plek, maar we zijn tevreden met onze prestatie. We zijn de baan op gegaan na afloop van de races om met het team te werken aan het finetunen van de beste lijnen voor morgen.

Na de races heeft mijn vader een heerlijke pasta-pesto voor me klaargemaakt. We hebben de races van vandaag nog even teruggekeken en nu is het tijd om te gaan slapen en te dromen van een mooie finaledag morgen.

Goedemorgen allemaal! Ik heb net de Warm-Up gereden om 9.15 uur hier in Mariembourg voor het Europees kampioenschap IAME Series. We behaalden de snelste tijd in de Warm-Up, zelfs zonder slipstream, die we tijdens de race wel zullen krijgen. Het is nu nog droog, maar de regen wordt verwacht tussen 11 en 12 uur tijdens mijn Super Heat. Dit belooft dus een interessante race te worden.

Vandaag start ik in de Super Heat vanaf P2. Dit betekent dat ik P4 start in de finale. Helaas verloor ik iets te veel in de eerste ronde omdat ik aan de buitenkant startte en het niet lukte om in te voegen. Uiteindelijk reed ik van P8 terug naar P3. Een coureur voor me kreeg een tijdstraf vanwege een contact aan de bumper, waardoor ik P2 in de Super Heat pakte. Nu ga ik me voorbereiden op de finale, hopelijk met beter weer.

In de finale eindigde ik als 6e in de regen. Ik kreeg nog 5 seconden straf omdat ik een andere coureur iets te hard raakte. Helaas werd de P1 uit de uitslag gehaald vanwege een niet-conforme motor, waardoor ik uiteindelijk als P8 werd geklasseerd op slechts 0.4 seconden van P6.

We hebben gemerkt dat we nog ongeveer 0.5 seconden tekortkomen in de regen, dus daar gaan we aan werken door meer te trainen in deze omstandigheden. Desondanks hebben we veel geleerd tijdens dit weekend. Hier is een korte samenvatting van onze prestaties:

– Race 1: P2
– Race 2: P6
– Race 3: P2
– Warm-Up: P1
– Pre-finale Race: P2
– Finale Race: P8 in het Europees kampioenschap