Featured image for “Iame Euro Series – Round 3”

Iame Euro Series – Round 3

2 juli 2023 door Rocco Coronel

Image

Circuit: Franciacorta Karting Track (Italië)

Van 29 juni tot 2 juli 2023

Image

Iame Euro Series – Round 3

Door Rocco Coronel

We zijn weer vertrokken naar het zonnige Italië, Franciacorta, voor de Europese IAME-races dit weekend. Na 2 dagen op school met toetsen maken zijn we samen met Leon naar de camper gereisd die we daar hadden laten staan. Vandaag en morgen staan in het teken van testen en het oppakken van het ritme van vorige week.

POLE POSITION voor de EUROPEAN IAMESERIES in Italië, Franciacorta!

De afgelopen 2 dagen hebben we getest op een droge, zonnige baan met temperaturen rond de 35 graden. Echter, net voor de kwalificatie begon het plotseling te regenen. Lichtelijke stress, maar zoals papa altijd zegt: “het is voor iedereen hetzelfde”, dus ik ben er vol voor gegaan. Ik ben wel 2 keer van de baan gegaan, maar tijdens die ronden zette ik wel paarse sectoren neer in andere sectoren. Dus, dank aan iedereen voor het enthousiasme, want ik sta op Pole Position voor de Europese race. Ik ben er zo blij mee. Dank aan mijn monteur Vince en VictoryLane voor deze prestatie samen. Ja, ik weet het, het was maar 0.001 seconde sneller dan P2, maar een pole is een pole, toch?

Tijd om te gaan racen voor de Europese Iame Series. Het is vandaag droog, 35 graden en een lekker zonnetje. Goed geslapen en een goed ontbijtje gehad van Leon. Ik heb er zin in vandaag, want ik start elke raceheat vanaf P1.

Gisteren, op zaterdag, heb ik tijdens de 3 races goed gescoord, maar ik had het gevoel dat het nog iets beter had gekund. Maar dat moet ik dan vandaag doen, toch?

– Race 1: P1
– Race 2: P5
– Race 3: P1

Voor vandaag sta ik 2e overall van de 58 rijders, wat betekent dat ik P1 start in de Pre Final groep 2.

Met trots breng ik de P2-trofee mee naar huis op 2 juli. European IAME Series in Italië, Franciacorte.

Het was weer een prachtig weekend. Op 0.006 seconde eindigen op P2 is iets wat ik van tevoren had gedroomd. In de raceheats moest ik nog wat zoeken, maar in de finale heb ik alles gegeven en ben ik heel blij met P2.

Nu sta ik ook 3e in het Europees kampioenschap met punten. Nog 1 race te gaan in Genk.

– Race 1: **P1**
– Race 2: **P5**
– Race 3: **P1**
– Race Pre-finale: **P1**
– Finale Race: **P2**

Ik wil graag iedereen bedanken die me heeft gevolgd en gesteund. Blij met een beker in het vliegtuig. De volgende race is op 20/21/22 juli in Genk voor het Benelux Kampioenschap. Maar eerst wat schoolwerk inhalen.