Featured image for “Iame Italy – Round 6”

Iame Italy – Round 6

24 juni 2023 door Rocco Coronel

Image

Circuit: Franciacorta Karting Track (Italië)

Van 21 juni tot 24 juni 2023

Image

Iame Italy – Round 6

Door Rocco Coronel

Nadat we dinsdagavond vertrokken zijn, Leon en ik, hebben we de hele nacht doorgereden naar Italië en zijn we ’s ochtends aangekomen in Franciacorta bij Milaan. We waren zelfs de eersten in de tent bij het team en zijn meteen gaan rijden.

Dit weekend nemen we deel aan het Italiaanse IAME-kampioenschap als voorbereiding op het Europese IAME-kampioenschap volgende week. Dit geldt voor bijna iedereen hier op de baan, als een voorbereiding.

We hebben dus al 2 dagen getest en het gaat erg goed, want we zitten constant bij de top. Het zonnetje schijnt hier volop en het is 34 graden.

Vandaag hadden we de kwalificatie en één race.

P1 – POLE POSITION van 51 rijders hier in Franciacorta, Italië.

De kwalificatie was verdeeld in 2 groepen vanwege het grote aantal deelnemers. Ik zat in groep 1 met 26 rijders. Mijn tijd was de snelste van beide groepen, wat betekent dat ik vanaf P1 mag starten voor de race van vanmiddag om 16:00 uur.

P1 – RACE 1 in Franciacorta, Italië.

Ik kon meteen een kleine voorsprong pakken in de eerste ronden en daarna was het concentreren op elke ronde om zo mooi mogelijk te rijden. Ik won met een voorsprong van 3.1 seconden en ben erg blij met de snelheid van de kart die “VictoryLane” voor mij had klaargezet.

Klaar voor vandaag en papa had beloofd te gaan wakeboarden dus….

Net de Warm-Up gehad en we hadden een probleempje bij de achteras. Ik begreep al niet wat er aan de hand was, want de kart voelde vreemd aan en dat klopte dus. Dit resulteerde in een 8ste tijd.

Gewonnen P1! Wat een weekend in Franciacorta, Italië.

Dit weekend heb ik deelgenomen aan het Italiaanse IAME-kampioenschap ter voorbereiding van het Europees kampioenschap op deze baan volgende week. Over het algemeen heb ik een goed weekend gehad met 51 deelnemers, waarvan velen uit het Europees kampioenschap.

Kwalificatie, P1
Race 1, P1
Race 2, P1
Race 3, P2
Pre Finale, P1
Finale, P1

Vanavond vlieg ik terug naar huis met een glimlach en een beker. Dank aan iedereen voor het volgen. Zoals mijn ouders altijd zeggen, gaat het gewone leven op maandag weer verder en zal ik morgen mijn huiswerk moeten maken en toetsen moeten afleggen op school. Maar gelukkig vlieg ik dinsdagavond weer naar Italië met Leon voor de Europese IAME-race hier in Franciacorta. Je begrijpt wel dat ik uitkijk naar volgende week!