Featured image for “FIA Karting Academy – Round 2”

FIA Karting Academy – Round 2

18 juni 2023 door Rocco Coronel

Image

Circuit: Rødby Karting Ring (Denemarken)

Van 15 juni tot 18 juni 2023

Image

FIA Karting Academy – Round 2

Door Rocco Coronel

Woensdag zijn mijn moeder en ik afgereisd naar Denemarken, Rodby, voor de 2de race van de FIA Karting Academy Trophy. We maakten de 650 km lange reis met de camper en ik gebruikte de tijd om mijn huiswerk te maken. Tijdens de reis hebben we ook een mooie boottocht gemaakt voordat we aankwamen op de camping direct naast het circuit. Mama heeft daar heerlijk eten voor ons klaargemaakt.

Vandaag zijn we begonnen met de vrije trainingen en het gaat erg lekker. In FP1 behaalde ik P3, in FP2 was ik P1 en in FP3 behaalde ik weer P3. Vanmiddag was het tijd voor de kwalificatie, en het ging geweldig. Ik pakte de POLE POSITION in de FIA Karting Academy Trophy in Denemarken! Wat een mooie prestatie, ik stond in de tweede ronde op P1 en heb die positie nooit meer afgestaan. Ik was de snelste van beide groepen, wat betekent dat ik de snelste was van alle 43 karters uit verschillende landen over de hele wereld. Ik ben heel blij, want dit betekent dat ik vanaf P1 start! Om mijn waardering te tonen, heb ik mijn monteurs van VictoryLane een biertje gegeven, omdat ze me een snelle kart hebben gegeven.

We hebben goed geslapen vannacht, maar we hadden wel wat regen. Gelukkig lijkt het vandaag droog te worden, want het zonnetje schijnt alweer. Mama heeft een goed ontbijtje voor me gemaakt en ik ben klaar om te racen.

Ik zit in groep A en mag vanaf de 1ste plek starten. HOPPA, zoals papa zou zeggen.

Helaas was het vandaag niet zo’n goede dag. In de ochtendwarm-up merkte ik al problemen met de motor die we gisteravond van de organisatie hadden gekregen. In dit kampioenschap ruilen ze de motoren willekeurig, en gisteren moest ik na de snelste tijd en Pole Position mijn motor ruilen. Helaas kreeg ik er een die niet goed presteerde en steeds slechter ging rijden.

Na de warm-up heb ik met de organisatie gesproken en kreeg ik een andere carburateur, maar na race 1 voelde ik al dat er iets niet klopte met de acceleratie. We hebben het bekeken en opnieuw aangepast, maar helaas begon de kart in race 2 in te houden en moest ik uiteindelijk de pits inrijden. De motor werd steeds trager en wilde niet meer versnellen. Ter informatie: de organisatie heeft veel problemen om de motoren onder controle te krijgen die ze zelf leveren. Veel rijders hebben problemen, waarschijnlijk vanwege de benzine die de organisatie levert.

Mijn resultaten voor vandaag:
– Race 1: P4
– Race 2: Niet gefinisht

Ik weet dat dit kan gebeuren in een mechanische sport. Morgen zijn er weer nieuwe kansen.

Het is de finale dag van de FIA Karting Academy Trophy. De derde race van zondagochtend ging erg goed en ik behaalde P1.

Totaaloverzicht van de races:
– Race 1: P3
– Race 2: Niet gefinisht terwijl we aan de leiding lagen omdat de motor het niet meer deed.
– Race 3: P1

Gelukkig konden we in de finale vanaf P6 starten, aan de buitenkant van de 21 ronden finale race. Ik was erg gemotiveerd om een trofee te winnen. Ik haalde in de eerste paar ronden vijf mensen in en nam in ronde 3 de leiding, wisselend met P2. Helaas, door wat foutjes van mijn kant, kwamen anderen bij me en probeerde ik in de 18de ronde weer de leiding te pakken. Dit ging ongelukkig en ik viel bijna stil. Ik verloor veel posities omdat ik aan de buitenkant zat en veel anderen mij voorbijgingen. Uiteindelijk eindigde ik als 7de over de finish, op slechts 0.6 sec van P3. Later kreeg ik nog een straf van 5 seconden en eindigde ik als 15de in totaal. Hier had zeker meer ingezeten en ik heb weer veel geleerd voor de volgende keer. De snelheid is er, nu moet ik alleen de races slimmer indelen en dan moet het goedkomen.