Featured image for “CIK-FIA European Championship – Round 3”

CIK-FIA European Championship – Round 3

23 juni 2024 door Rocco Coronel

Image

Circuit: Slovak Karting Center (Slowakije)

Van 20 juni tot 23 juni 2024

Image

CIK-FIA European Championship – Round 3

Door Rocco Coronel

Goedemorgen vanuit Slowakije, waar ik deelneem aan het FIA Europees Kampioenschap!

Woensdagavond ben ik naar Wenen gevlogen, waar ik een huurauto heb gepakt omdat onze camper daar was achtergebleven na de laatste race. De trainingen vergden even wat gewenning, maar tijdens de kwalificatie voelde ik me weer op mijn gemak, wat resulteerde in een P1 in mijn groep van 120 deelnemers.

Race 1 begon ik vanaf de eerste positie, maar werd helaas meteen in de eerste bocht afgeduwd. Ondanks de teleurstelling heb ik de race uitgereden; de snelheid is er zeker.

Race 2 gisteren verliep beter: ik heb gewonnen en eindigde op P1 in droog weer, met een voorsprong van 2 seconden.

Race 3 vandaag was spannend, omdat het net voor de start begon te regenen. Met regenbanden begon ik vanaf P1 en wist ik de koppositie te behouden, wat resulteerde in een overwinning met 2,8 seconden voorsprong.

Het weer is inmiddels zonnig en warm. Ik heb zin om te racen, want ik heb punten nodig na het 0-resultaat van race 1.

Leon is terug naar Nederland en mijn vader is gisteren aangekomen. Gisteravond hebben we met de familie Monteiro gegeten in het dorp; het was erg gezellig en we hebben de dag nog even doorgenomen.

De resultaten tot nu toe:

Race 1: werd afgeduwd
Race 2: P1
Race 3: P1
Race 4: P4
Race 5: P2

Gemiddeld sta ik op de 6e plaats, wat betekent dat ik op P3 in groep B mag starten in de Super Heat. Dit is een mooie uitgangspositie voor morgen. Het beste nieuws is dat bijna iedereen nieuwe banden gebruikte voor Race 5, maar ik heb de mijne bewaard voor de Super Heat.

Ik heb goed geslapen in de camper en heb veel zin in vandaag. Dit gaat een mooie dag worden.

Finale Start van P8

De Super Heat verliep niet zoals gehoopt. Bij de start en gedurende de race waren er kansen vanaf P3, maar ik wachtte iets te lang en werd ingehaald. Uiteindelijk eindigde ik op P9; het was een rommelige race ondanks de nieuwe banden.

Na het terugkijken van de race denk ik dat ik weet hoe we de finale moeten aanpakken. Ik start vanaf P8 en verwacht naar voren te kunnen komen.

Een beker winnen wordt moeilijk, maar we gaan er vol voor; het is een lange race van 22 ronden. Uiteindelijk reed ik naar P4, maar het werd wat chaotisch en ik eindigde uiteindelijk als 11e. Niet het resultaat waarop ik had gehoopt, maar de snelheid is er. Op naar de volgende race!

Rocco

Bekijk de foto's van dit event