Featured image for “Champions of the Future – Round 3”

Champions of the Future – Round 3

3 juni 2024 door SportcastNL

Image

Circuit: Slovak Karting Center (Slowakije)

Van 30 mei tot 2 juni 2024

Image

Champions of the Future – Round 3

Door SportcastNL

Spannend weekend vol ups and downs op de Slovakiaring!

Het afgelopen weekend was er weer volop actie op de Slovakiaring in Slowakije, waar ik deelnam aan het Champions of the Future-evenement. De afgelopen drie weken heb ik hard getraind, zowel op de baan als op school, om me voor te bereiden op deze belangrijke races.

Het weer speelde een grote rol dit weekend. De afgelopen dagen was het droom en warm en kon ik veel trainen. Dat was fijn, want de Slovakiaring is een mooie en technische baan waar ik me steeds meer op mijn gemak voel. Maar dit weekend was er ook regen. Zo kreeg ik tijdens de kwalificatie helaas wat druppels op mijn vizier, waardoor ik wat snelheid verloor.

Races op vrijdag

De eerste race vertrok ik vanaf P7 en al snel bevond ik me op P3. Met nog drie ronden te gaan streed ik voor de tweede plaats, maar in de laatste bocht crashte ik. Erg zonde, want ik had kunnen winnen. De tweede race was een pittige, want het regende. Bij de start had ik wat botsingen en viel ik terug naar P15, maar ik heb mezelf naar voren weten te knokken met P8 als resultaat. Daar ben ik tevreden mee!

Het regent podiums op zaterdag

Wauw, wat een topdag. Ik won race 3 en 5. En met race 4 kwam ik ook heel dicht in de buurt. Slechts 0,16 seconden zat ik van de overwinning af. Maar dus wel een mooie P2. En deze goede dag betekent ook een prima uitgangspositie voor de zondag, wanneer ik de Super Heat en finale rijd. En deze langere races zijn in mijn voordeel, want ik heb alle vertrouwen en snelheid.

Super Heat en finale

Bij de Super Heat en finale viel ik eerst flink terug buiten de top tien. Maar ik heb mezelf weten terug te knokken naar respectievelijk P9 en P7. Dat betekent dat ik in het Champions of the Future-kampioenschap nu op P2 sta.

Kortom: het was een apart weekend, met wisselvallig weer en zowel goede als teleurstellende resultaten. Maar ik ben tevreden met mijn prestaties en ik ben vastberaden om de komende races te winnen. De volgende race is opnieuw op dit circuit. Dan rijd ik voor het FIA OKJ Europees kampioenschap.

Bekijk de foto's van dit event