Featured image for “World Final IAME”

World Final IAME

28 oktober 2023 door Rocco Coronel

Image

Circuit: Kartódromo Internacional do Algarve (Portugal)

Van 23 oktober tot 28 oktober 2023

Image

World Final IAME

Door Rocco Coronel

Dinsdag 24 oktober

Met een reis van 2450 kilometer achter de rug, zijn we van huis vertrokken in de camper op donderdagavond om dit weekend naar papa in Spanje, Barcelona te gaan. Na de race zijn we doorgereden naar Portugal, waar het Wereldkampioenschap van de IAME Series Junioren naast het F1-circuit plaatsvindt.

Gisteren heb ik 4 races gereden, ongeacht de weersomstandigheden – of het nu nat of droog was, de snelheid zat er goed in. Hoewel ik nog niet alle tijden van de 127 deelnemers heb gezien, voelde het erg veelbelovend. Bovendien vierde ik gisteren mijn dertiende verjaardag met een taart van de teambaas!

Woensdag 25 oktober

Vandaag gaat het Wereldkampioenschap IAME echt van start!

Na twee dagen van uitgebreide set-upproeven en de laatste voorbereidingen met het team #VictoryLane en Leon, gaat vandaag echt het echte werk van start met de kwalificaties in de ochtend en de eerste twee races in de middag.

Op dit moment zijn de omstandigheden een beetje regenachtig met af en toe een zonnetje, wat de baan in een veranderlijke staat houdt, met een temperatuur van ongeveer 20 graden.

Hoewel ik een foutje maakte bij de kwalificatie en uiteindelijk slechts drie ronden reed in plaats van vijf – waarbij ik probeerde een slipstream te vinden, en de baan bijna droog was met nog enkele natte plekken – zal ik nu beide races vanaf P8 moeten starten. Dit had beter gekund, maar nu moet ik het goedmaken in de races.

Donderdag 26 oktober

Vandaag eindigde ik op P8 en P1 in de twee races.

In de eerste race, gestart vanaf P8, had ik wat moeite aanvankelijk. Hoewel ik goed naar voren kwam tot P4 in de eerste ronden, verloor ik te veel in gevechten en eindigde ik op P8, na enkele fouten die me terugwierpen naar P11.

In de tweede race wilde ik winnen, startend vanaf P8, en dat lukte. Het was echter een uitdagende race met veel gevechten, vooral nadat ik in aanraking kwam met iemand op het rechte stuk, wat resulteerde in een waarschuwing, maar na overleg bleef mijn P1 positie behouden.

Hoewel ik redelijk tevreden ben, besef ik dat er nog veel ruimte is voor verbetering, aangezien we morgen slechts één race hebben.

Vrijdag 27 oktober

Het was niet de dag waarop ik had gehoopt. De warm-up verliep goed met een P2, maar tijdens de race, die van half nat naar droog ging, slaagde ik er niet in om verder naar voren te komen vanaf P8. De druk van achteren weerhield me en bij een onhandige inhaalmanoeuvre verloor ik veel plaatsen, eindigend op P9 en zelfs P12 vanwege een bumperklik.

Gisteravond was er een indrukwekkende show op het grote podium – de bekende rijdersparade – per land. Een geweldige ervaring om mee te maken.

Vandaag is een nieuwe dag en ik ben gemotiveerd voor de twee belangrijke races waar ik beide keren vanaf P8 zal starten.

Zaterdag 28 oktober

Goedemorgen racefans!

Gisteren was wisselvallig, met een P2 in de warm-up en P2 in Race 4. Tijdens Race 5 zat ik in de kopgroep, maar door een incident voor me moest ik door het gras en eindigde ik als 8ste. Desondanks sta ik nu op P15 van meer dan 100 rijders. De Superheat-race staat voor de boeg om de top 10 te bereiken en vervolgens te strijden voor een plek in de top 5 tijdens de finale.

Vandaag is de finaledag, en ik ben klaar om te knallen.

FINALE RACE, 17 ronden om 16:20 uur – All-in!

>> BEKIJK HIER DE FOTO’S VAN DE WORLD FINAL IAME