Featured image for “Iame France – Round 4”

Iame France – Round 4

3 september 2023 door Rocco Coronel

Image

Circuit: Circuit Idéal Kart - Mirecourt (Frankrijk)

Van 1 september tot 3 september 2023

Image

Iame France – Round 4

Door Rocco Coronel

ROCCO CORONEL FRANS IAME JUNIOR KAMPIOEN

Op woensdagavond begon het laatste raceweekend van de France IAME Series. Samen met Leon vertrok ik in de camper voor een rit van 550 km naar Mirecourt, vlakbij Dijon, in Frankrijk. Dit weekend markeerde het laatste van de 4 raceweekenden in totaal.

Op dit moment leiden we in het Franse kampioenschap en hebben we de kans om het kampioenschap te winnen, mits we dit raceweekend geen fouten maken.

Gisteren heb ik al veel kunnen rijden en ben ik begonnen met het inrijden van de racemotor. Eerst 2 ronden op 8000 RPM, gevolgd door 2 ronden op 9000 RPM en vervolgens 2 ronden op 10000 RPM, enzovoort. Dit om de motor optimaal in te rijden voor het weekend, zodat ik de laatste rondes vol gas kon gaan voor maximale prestaties.

In Frankrijk op het circuit van Mirecourt had ik een goede startpositie. De vrije trainingen verliepen goed en ik kon een goed ritme vinden op deze nieuwe baan. Mijn consistentie was ook hoog, wat belangrijk is voor de races. Maar de kwalificatie blijft cruciaal als startpunt voor de races 1, 2 en 3.

Mijn kwalificatie ging goed, met een P5 op slechts 0.09 seconde van de snelste tijd. Ongelooflijk hoe dichtbij het kan zijn.

Hier zijn de huidige standen in het kampioenschap:
1. Rocco Coronel – 459 punten
2. Clovis Nougueyrede – 441 punten
3. Louis Comyn – 420 punten

In de finale race zal ik starten vanaf P3, wat een veelbelovende uitgangspositie is voor de slotrace.

Mijn zaterdag verliep over het algemeen goed, maar vanwege de kwalificatie op 0.08 seconde van de snelste, moest ik alle races starten vanaf P5. Inhalen bleek niet eenvoudig en ik moest zorgvuldig omgaan met mijn banden, aangezien we maar 1 set hadden voor alle races. Het grove asfalt vereiste zorgvuldig stuurwerk om de banden te sparen.

Hier zijn de resultaten van de races:
– Race 1: Gestart P5, gefinisht P2
– Race 2: Gestart P5, gefinisht P3
– Race 3: Gestart P5, gefinisht P3
– Pre-Finale: Gestart P3, gefinisht P2

Morgen heb ik de kans om te starten vanaf P3 in de finale race over 16 ronden, met nieuwe banden voor iedereen.

Ik ben blij dat het gelukt is, na 5 races het kampioenschap te winnen hier in Frankrijk als Nederlander. Wat begon als een trainingsmogelijkheid om ervaring op te doen aan het begin van het seizoen, resulteerde uiteindelijk in podiumplaatsen en het gehele kampioenschap. Wat een geweldig resultaat om Frans Iame Junior kampioen te worden. Vandaag eindigde ik als P2 in de finale race, slechts 0.9 seconden achter de winnaar, maar ik had wel de snelste raceronde. Het was een competitief seizoen met veel nieuwe circuits, reizen en vooral veel leermomenten. Een mooie grote trofee en zelfs een nieuwe motor als prijs … altijd handig voor volgend jaar.